Høytider for Cyberangrep

Jul, påske, sommerferie og slikt, er en tid for hygge og samhold, men også en periode hvor vi må være ekstra oppmerksomme på digital sikkerhet


Inspirert av råd fra NSM (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet), ønsker vi i Snøhetta Data å dele noen viktige tanker og tips for å holde dere trygge online i juletiden.

NSM har pekt på at høytiden dessverre øker risikoen for nettangrep. Vi har sett eksempler på dette tidligere, hvor både norske bedrifter og offentlige institusjoner har opplevd cyberangrep i ferieperioder. Dette er en påminnelse for oss alle om å være ekstra varsomme.

 

Viktige sikkerhetstiltak:

  • Sterke passord:
    En av de enkleste, men mest effektive måtene å beskytte seg på, er å bruke sterke og unike passord for alle kontoer.
  • Oppdatert sikkerhetsprogramvare:
    Sørg for at all sikkerhetsprogramvare er oppdatert for å beskytte mot nyeste trusler.
  • Bevissthet blant ansatte:
    Informer de ansatte om farene med phishing og nettsvindel, spesielt i høytider som julen. Del gjerne denne e-posten med alle dine ansatte.

 

Hva gjør du ved mistenkelig aktivitet?

Hvis du merker noe uvanlig eller mistenkelig på nettet, er det viktig å handle raskt. NSM anbefaler å rapportere slike hendelser umiddelbart. Dette bidrar til et bedre forsvar mot cyberangrep og hjelper til med å beskytte alle.


Hvordan kan Snøhetta Data hjelpe?

Vi i Snøhetta Data er her for å støtte deg gjennom høytiden. Hvis du har noen bekymringer eller spørsmål om cybersikkerhet, er vårt team klar til å hjelpe deg som kunde. Enten det er råd om beste praksis, støtte i håndtering av sikkerhetshendelser, eller bare en prat om hvordan du kan holde virksomheten din trygg - ikke nøl med å kontakte oss.

 

Vi ønsker alle våre kunder en trygg, sikker og glad jul. Husk, sikkerhet på nettet er viktig, ikke bare for bedriften, men også for deg personlig.

 

Med vennlig hilsen,
Snøhetta Data

0
Feed